Ahad, 21 Februari 2010

kene main

memang jenis aku melayan budak-budak,anak las kata kan,xde adik..dah 3 4 ari benda ni terjadi,asal aku nmpk budak tu je mesti teringat je peristiwa tersebut,memang agak kurang asam budak tu..tu la masalah bile budak2 petah bercakap..budak kecik tu memang aku kenal sangat..adik kepada rakan selepak..
macam biase aku balik keje bagi makan arnab2 aku,tengah bagi-bagi tu datang la seorang budak..memang budak tu  dengan geng-geng die selalu dtg tengok arnab umh aku.
aku bia jela..tibe-tibe die tanye..aku layankan jela..

budak kecik=bang..nape arnab abg kecik?abg xbagi makan cukup ke...
aku=th la,die mmg jns kecik
budak kecik=o..kt umh saye ada arnb besar peha bag(sambil die tunjuk peha die)
aku=yeke?banyak?(teruja sungguh aku time tu)
budak kecik=ada dalam 20 eko bag.
aku=yeke?mane dapat?
budak kecik=abah kite bawak dari tempat keje die
aku=OO...(bapak budak tu memang keje kt mardi,memang xpelik la)
budak kecik=dulu abah kite bagi makan rumput je,xde pun bagi makann cam abg bagi
aku=(cam mane aku nak explain bagi die paham ni)aku pun cakap la ni rmput dah proses dengan jagung pe semua
budak kecik=tu pallet la bag bukan rumput.hahhaha
aku=(cis,ko dah tau wat2 xtau rupenye)
aku=jom g tengok arnab kt umh ko
budak kecik=jom la,banyak bang..
budak kecik=anak-ank die semua putih mata merah
budak kecik=pastu anak2 die macam ank kucing
budak kecik=pastu kadang2 mak die makan anak die

aku=nz tu,nape xasingkan(makin teruja aku,dengan pantas aku pegi ke moto siap start moto lagi)
budak kecik=xtau abah kite,.pastu abah kite pegang kaki dengan tangan die
aku=nak watpe pegang?
budak kecik=bgi anak die minum susu
aku=oo..
aku=jom la g tengok..cepat la naik..
budak kecik=jap..nanti abah kite marah
budak kecik=slow2 die ke belakang

pehal budak ni

aku=cepat r naik..
agak jauh cikit dengan aku budak kecik tu saond

"arnab tu ada masa kite darjah 3,skrng kite dah darjah 5!abg g la tengok sorang-sorang"hahahahahah(sambil  lari sambil gelak-gelak....)
aku=kuag asam...

dalam ati aku,pergh...aku kene main dengan budak2,cilakak..patut la sebelum ni aku xpenah nmpk org bela arnb,rupenye dh 2 taun lepas..masa tu belum terjebak lagi dalm bela-bela arnab..secara xlangsung rumah aku xsunyi kerna ada budak2 menghangatkan suasana dan kenal otai2 yg pnh bela arnb sebelum ni.


gamba hiasan

9 ulasan:

  1. Seronok baca pasal kena main ni, biasalah... budak2 skrg... panjang akalnya nak mainkan org yg lebih dewasa... sabar sajalah..hehehe...

    BalasPadam
  2. tu la..lyn kn aje,trm kasih kerana singgah

    BalasPadam
  3. hahahaha ,
    nakal gile..
    hahahaha..
    tapi best ape..

    BalasPadam
  4. Salam Takzim dari kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Kami sedang melayari entri kamu.... kira kunjungan tanpa diundang
    Antara Aku, Kau, Kita & kami
    Salam lawatan buat mu dari ku
    Bagiku…
    Kau selalu jadi sahabatku
    Selalu dalam hidupku
    Karena kau adalah sahabat
    Yang memiliki erti
    Dari dulu sampai sekarang
    Ku pohon sejuta kemaafan diri
    Andai bicara seloka tersayat duri
    Mengguris hati tanpa sengaja
    Menyemarak rasa marah beraja
    Memungkin terlerai ikatan kuat tersimpuh..
    Membuang jauh diri ini.. penuh tanda tanya?

    Ketahuilah kalian semua...
    apa sahaja yang aku lakukan, ku cari damai dihati..

    pasal arnab kembung tu ..... bagi pendapat aku... mungkin arnab ko tu terlebih makan pallet tu.... mmg selalu lah terjadi kembung perut pada binatang yang makan pallet... selalunya pada binatang rawatan gunakan syrup kolin tapi ikut dos berat badan ternakan tu lah
    tapi secara tradisional eeeemmm tak tau plak cuba berikan air halia atau asam jawa....

    BalasPadam
  5. Muhammad
    Muhammad
    Muhammad Musthofa

    Ibunya bernama Aminah
    Ayahnya bernama Abdullah
    Dilahirkan di Mekkah Mukaromah
    Ibu susunya Halimatus Sa`diah

    Ayahnya meninggal dunia
    Ketika Nabi di dalam kandungan
    Alangkah sedih pilunya
    Ibunya menjaga bayinya

    Semasa di dalam perjalanan
    Pulang dari makam suaminya
    Aminah jatuh sakit di 'Abwa
    Kembali ke alam baka

    Tinggallah Nabi seorang diri
    Hilang insan yang dikasihi
    Tinggallah Nabi seorang dari
    Mengajarnya hidup berdikari

    Anak yatim anak yang mulia
    Dilindungi Allah setiap masa

    Terpadam api biara majusi
    Runtuhlah istana Kisra Parsi
    Mekkah diterangi cahya putih
    Tanda lahir Nabi anak yatim

    Shalallahu 'alaa Muhammad
    Shalallahu 'alaaihi wassalam

    Hidupnya yatim, yatim piatu
    Tiada ayah tiada ibu
    Hidupnya yatim, yatim piatu
    Namun dialah manusia agung

    Salam Maulidul Rasul dari Kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Salam Maulidur Rasul dari kami:
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Ziarah kami ke blog entry anda tanpa di undang...
    Moga dengan cara ini kami dapat mengiratkan silaturahim kita bernama insan...

    Salallahu ala Muhammad
    Salallahu alaihi wassalam

    Selawat ke atas-Mu Nabi
    Sejahtera ke atas-Mu Rasul

    Akhlak yang terpuji
    Kau contoh yang tertinggi
    al Quran dan Hadith
    Itu peninggalan mu
    Rasulullah..
    Kami menyintai mu

    Sungguh mulianya pekertimu
    Sinar bercahaya di wajahmu
    Kaulah Nabi kekasih Allah
    Kau jadi insan pilihan

    Demi umat rela berkorban
    Jiwa dan raga kau taruhkan
    Demi Tuhan kau tempuhi
    Dugaan dan cabaran

    Ya Rasulullah
    Tika mula kau menerima wahyu
    Hatimu resah tiada menentu
    Khadijah mengukir kata-kata
    Bahwa kau Rasul buat seluruh umat
    (Bahwa kau Nabi buat seluruh umat)

    Bila kau hampir memejamkan mata
    Lidahmu basah menyebut ummati
    Kasih sayangmu tak bisa digambar
    Hanya selawat pengikat kasih

    BalasPadam